Voghr

Lucrătorii din Bangladesh: cât de stabili și serioși sunt.

Voghr România are în rândul forței lor de muncă străine un număr semnificativ de muncitori din Bangladesh. Aceștia sunt specializați într-o varietate de industrii și pot lucra cu sau fără experiență anterioară. Continuă să citești pentru a afla mai multe despre bengalezi și Bangladesh.

Despre Bangladesh

Bangladesh, situată în Asia de Sud, a fost creată ca rezultat al partajării Indiei și a făcut parte din Pakistan. Separarea de India a fost determinată de faptul că atât Bangladeshul, cât și Pakistanul erau teritorii musulmane. Bangladeshul a obținut independența de la Pakistan la începutul anilor 1970, devenind un stat independent. Cu o populație de peste 165 de milioane, țara are potențialul de a fi o sursă majoră de muncă străină. Ca parte a Indiei, a fost o colonie a Imperiului Britanic. Islamul este religia principală printre bengalezi.

Economia generatoare de muncă din Bangladesh

Bangladesh are un nivel scăzut al nivelului de trai, cu agricultura fiind principala sursă de venituri. Multe recolte se pierd din cauza climatului musonic, lăsând țara incapabilă să producă suficientă hrană pentru întreaga sa populație. Principalele exporturi ale țării sunt articolele de îmbrăcăminte tricotate, produsele agricole, alimentele, iuta, produsele din iută și pielea.

Agricultura angajează aproximativ 45% dintre lucrătorii din Bangladesh, dar contribuie doar cu 17% la PIB-ul total al țării. Aproximativ 30% dintre bengalezi lucrează în industrie, care contribuie cu 28% la PIB. În plus, 25% dintre lucrătorii din Bangladesh lucrează în sectorul serviciilor, care reprezintă mai mult de jumătate din PIB-ul țării.

Domenii de acțiune în care bengalezii excelență

Lucrătorii din Bangladesh sunt aduși în România pentru a lucra în agricultură. Bengalezii sunt obișnuiți cu munca în aer liber.

Ei lucrează atât în roluri necalificate, cât și calificate în industria construcțiilor. Bengalezii sunt potriviți pentru această zonă datorită rezistenței lor la munca fizică și circumstanțele meteorologice mai puțin favorabile.

Ei pot fi găsiți și în atelierele de confecții și în industria alimentară și de prelucrare. Cu toate acestea, ei pot lucra și în turism, hoteluri și restaurante, în bucătării sau ca ospătari sau curățători.

Cei mai buni lucrători bengalezi au lucrat deja în alte țări precum Emiratele Arabe Unite, Azerbaidjan și Malaysia. Aceștia sunt deja obișnuiți cu condițiile de lucru din străinătate și au dezvoltat o cultură distinctă a muncii. Vorbesc bine engleza, sunt serioși și se pot adapta cu ușurință la o nouă societate. De asemenea, au trecut printr-o evaluare cuprinzătoare a activității și sunt stabili.

Lucrătorii din Bangladesh de care să țineți cont

Peste 8.000 de permise de muncă au fost acordate lucrătorilor din Bangladesh în anul precedent. Cincizeci până la șaptezeci la sută dintre aceștia au fugit către Uniunea Europeană, conform Ambasadei Bengaleze din București. O vastă rețea de contrabandiști și intermediari facilitează intrarea ilegală a muncitorilor bengalezi în Ungaria. De acolo, aceștia pot călători cu ușurință către orice țară din Uniunea Europeană. Acest lucru se întâmplă atunci când bengalezii care evadează sunt persoane care nu au avut niciodată un loc de muncă în străinătate. Cei care acceptă un program de muncă solicitant în schimbul unor plăți reduse, sub salariul minim lunar de 500 de euro. Unii oameni se conformează cu ceea ce le solicită angajatorul pentru a obține un permis și ulterior un viză de muncă.

Atenție la înșelăciuni!

Evadații sunt transportați în România de către organizații regionale care fac orice fel de promisiuni angajatorilor lor. În special de agențiile bengaleze care trimit reprezentanți în România. Aceștia se apropie de orice companie și nici măcar nu se interesează de prețul obținerii documentelor necesare pentru intrarea în țară. Ei oferă chiar și comisioane angajatorilor pentru a obține permise de muncă în numele lor și garantează că se vor ocupa de totul.

În ceea ce privește Voghr Romania, garantăm că angajații aduși direct din Bangladesh vor fi de încredere și angajați de companii respectabile cu o reputație solidă. În consecință, în cazul în care termenii contractului nu sunt îndepliniți, acestea încetează asigurările angajaților. Procesul de selecție a candidaților este, de asemenea, foarte strict.

Timpul de sosire în țară pentru lucrătorii din Bangladesh

Dacă ne referim la bengalezii care lucrează în țări precum Emiratele Arabe Unite, Azerbaidjan și Malaysia, viza este obținută în 1-3 săptămâni. La acest interval se adaugă 1-1,5 luni pentru pregătirea documentelor în țară. Astfel, perioada de sosire poate varia între 1 lună și 3 săptămâni și 2,5 luni.

Pentru lucrătorii din Bangladesh, lucrăm cu agenții mari care reușesc să obțină vize în 1-2 luni. Astfel, timpul de aducere în țară ajunge la maximum 4 luni.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top